Skip to main content

This site uses cookies to provide you with a better user experience. By using ibigroup.com, you accept our use of cookies.Learn More

A Message from our CEO on COVID-19Read the Announcement

University of Rochester Science and Engineering Quad

IBI Group was selected through a design charrette process to design the new 4.5 acre open space associated with a new science and engineering building at the University of Rochester.


Client
University of Rochester
Location
Rochester, NY
4.5 acres Size
Ongoing Status

The new University of Rochester Science and Engineering Quad aimed to create a new central green space for the campus along the primary circulation pathways and strengthen and enhance the connections between the existing Eastman Quad.

The new quad creates open, accessible spaces to accommodate formal student activities such as Mel Day, Dandelion Day, Earth Day and commencement exercises, and informal activities and learning. Areas for passive and active relaxation and interaction were the focus of the final design, providing spaces for these interactions that previously didn’t exist.

The design clarified circulation to the new building’s entrances, and created a porch area adjacent to the glass facade. More direct routes were created by realigning the circulation and regrading the existing slope. A stand of trees aimed to mitigate the strong winds created by one of the buildings. The existing rain garden was relocated to create a central green space and several beloved mature trees remain as part of the campus.

Pathways and bollard in University of Rochester Science and Engineering Quad

A new generation of minds is reshaping the way we approach education at all levels of learning.

Learn more about Learning+
Contact UsContact Us