Skip to main content

This site uses cookies to provide you with a better user experience. By using ibigroup.com, you accept our use of cookies.Learn More

A Message from our CEO on COVID-19Read the Announcement

West End Longfellow Apartment Complex

Photo by Chuck Choi

IBI Group provided landscape architecture services for the upgrades to sites surrounding the West End residential complex in Boston’s historic West End neighborhood.


Client
Equity Residential
Location
Boston, MA

The Longfellow Towers act as home and residence to many of the city’s urban professionals and families. The existing on-deck auto court pedestrian colonnade, lobby and retail entrances, and mezzanine-level exterior pool spaces were dated and in extreme disrepair. These conditions, coupled with multiple existing material and waterproofing failures, gave the project team the opportunity to provide the client with a vision for greatly enhancing the resident’s and visitor’s ground- and mezzanine-level experience, while designing the major upgrades to the podium façade.

The transformation succeeds in creating a true urban oasis for the users of the space, providing unique and identifiable pedestrian-level spaces as well as graphically contextual overhead views of the property for all of the inhabitants of the towers and adjacent structures.

Exterior bench seating at West End Longfellow Apartment Complex in Boston
Photo by Chuck Choi

By blending data and design, we're fostering smarter, more connected residential environments.

Find out more about Living+
Contact UsContact Us